Haven

Haven
En lille have på 200 m2

fredag den 25. marts 2011

Er man forelsket i cottage garden stilen, er "Tasha Tudors HAVE" en bog, man bare må eje

Dette er ikke en anmeldse af bogen. For jeg har ikke læst den endnu. Bogen er netop udkommet på dansk på forlaget Klematis. Jeg rev det sidste eksemplar ned af hylden hos min lokale boghandel i går sidst på eftermiddagen. Jeg skulle have middagsgæster, så det blev kun til billed-kiggeri og spredt læsning sent i går aftes og her til morgen. Men for katten da. Richard W. Browns fotos er som malerier af den aller bedste slags. Bogen er visuelt vidunderlig, og jeg kan næsten ikke vente med at krybe tidligt i seng i aften med en kæmpe kande te og denne bog.

Hvis I kan lide den vilde, eventyrlige cottage garden stil, må I ikke snyde jer selv for denne bog. Sikke et univers Tasha har lavet. Hvis I endnu ikke har set klippet fra den japanske udsendelse om Tasha, kan I se det her.

Jeg er ikke sikker på, at det er lovligt at vise disse billeder uden tilladelse fra Klematis, men jeg satser på tilgivelse i stedet for tilladelse :-)

torsdag den 17. marts 2011

ENDELIG

Så kom de endelig. De små Cobaea Scandens.  Store er de jo ikke, men de er der.  De lilla frø er lidt hurtigere på aftrækkeren end de hvide er, men de hvide titter også frem. Jeg vandede nede fra i går eftermiddags, men da var der ingenting at se. I morges da jeg kiggede, troede jeg ikke mine egne øjne. Hvordan de kan blive så store på ½ døgn er mig en gåde. De blev sået for 13 dage siden. Jeg har i går snuppet papegøjens specielle dagslyspære til spirerne.

Og her er så et spørgsmål til alle de erfarne så-mennesker: Hvad gør I med låget til minidrivhuset, når nogle af spirerne er blevet høje, og andre endnu ikke har spiret eller stadigt er små? Jeg har benyttet rootrainers, men det er da et dilemma. Eller?

torsdag den 10. marts 2011

Lisbeths Havenoter

På denne kolde og mørke dag med slud og blæst kom postbudet med en gave til mig:



For nogle dage siden, så jeg en kommetar af Lisbeth fra Countryliv inde på Claus' blog (behøver jeg skrive "Dalby"?). Jeg gik ind på Lisbeths blog for at give hende et fif og ramte lige ind i en give-away lodtrækning, hun havde kørende, hvor hun trak lod mellem kommentatorerne om en havenotesbog lavet med hendes egne billeder. Og tænk sig. JEG VANDT!

Jeg har i forvejen Claus' skønne "Et haveår", hvor jeg noterer, hvilke løg jeg har lagt hvor, hvornår den første frost kom osv. Nu har jeg så også en lille dejlig notesbog, som jeg har tænkt mig at brug til idéer og planer. Jeg har rå mængder af idéer og planer, så måske jeg skal spørge Lisbeth, om jeg kan få den trykt i industielle mængder :-) Spøg til side. Det er dejligt at have en handy lille bog at kunne notere i.



Tænk sig - der lå også en nuttet blyant lavet af .....??..... træ med små knopper. Se bare:


Lisbeth har også små fif med i notesbogen, som er kreativt fundet på. Tusind tak Lisbeth!